Відділення обліку бездомних осіб та соціальної роботи зі звільненими з місць позбавлення волі

Друк

Бездомність – соціальне становище людини, зумовлене відсутністю в неї будь-якого житла, призначеного та придатного для проживання.

Бездомні громадяни та особи, звільнені з місць позбавлення волі мають право на: повагу до їхньої гідності; охорону здоров'я; соціальний захист; правову допомогу; звернення відповідно до законодавства із заявами та скаргами до органів державної влади та органів місцевого самоврядування; отримання інформації про свої права та обов'язки.

Проблеми соціального захисту бездомних осіб та соціальної адаптації осіб які відбули покарання у вигляді обмеження, або позбавлення волі на певний строк, у сучасному суспільстві набули актуальності. Соціальне патрулювання незалежно від пори року проводиться три рази на тиждень для виявлення надання допомоги у відновленні документів цій категорії громадян ведеться з 2006 року.

Рішенням тридцятої позачергової сесії п’ятого скликання Подільської районної у м. Полтаві ради від 25.12.2009 року створено відділення обліку бездомних осіб та соціальної роботи зі звільненими з місць позбавлення волі у складі територіального центру.

 

Відділення відповідно до ст. 6–9 Закону України «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей», здійснює облік бездомних та звільнених громадян з видачею посвідчення встановленого зразка, погоджує реєстрацію за адресою відділення для відновлення документів. Відділення співпрацює з відділенням поліції №2 Полтавського відділу поліції ГУНП в Полтавській області, міською клінічною поліклінікою № 3, Подільським районним сектором, державної міграційної служби України, Подільським районним сектором філії Державної установи « Центр апробації » в Полтавській області, міською клінічною лікарнею « м. Полтава» № 3, ДПРЧ-3 ГУ ДСНС України в Полтавській області.

Для запобігання коронавірусної інфекції СОVID - 19 посилено вуличну соціальну роботу патрулювання проводиться п’ять разів на тиждень, бездомним надаються засоби захисту органів дихання, засоби гігієни, дезинфікуючі розчини які були придбані за рахунок волонтерів та небайдужих людей.

З початком зимового періоду та суттєвого зниження температури повітря, особливо гостро постає питання запобігання загибелі бездомних громадян від переохолодження. З цією метою три рази на тиждень проводяться рейди соціального патрулювання патрульною групою в яку входять представниками цивільного захисту (державної служби з надзвічайних ситуацій, поліції, охорони здоров'я) по виявленню бездомних осіб для ознайомлення з переліком послуг які надаються відділенням та інформацію про можливість отримання притулку від благодійних та релігійних організацій, що забезпечує своєчасне виявлення та надання невідкладної допомоги громадянам, які опинилися у складних життєвих умовах. Серед населення проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо запобігання нещасних випадків з бездомними в осінньо-зимовий період. Також приймається гуманітарна допомога від фізичних осіб для поновлення банку зимового одягу.

Не забуваємо ми й про тих, знаходиться на шляху до виправлення. так, у виправній колонії №64 з особами які готуються до звільнення, було проведено інформаційно - роз’яснювальну роботу та підготовлені буклети з переліком послуг які надаються відділенням та щодо перших кроків з реінтеграції в суспільство Спільно з Благодійною організацією «Світло Надії» та «FREE ZONE» ведеться робота по допомозі в ресоціалізації осіб, звільнених з місць позбавлення волі також звільнені з місць позбавлення волі мають можливість повернутись до обраного ними місця проживання на час транспортного колапсу під час карантину.

Наша робота - це надання допомоги тим, хто в силу обставин опинився в скрутному становищі і потребує захисту та підтримки. Адже бездомним громадянам та звільненим з місць позбавлення волі важко не тільки в матеріальних, але й в моральних аспектах життя. Оскільки не маючи житла та постійної зайнятості, важко почувати себе впевнено, у суспільстві, бо здається, що нікому не потрібен. Саме тому їм необхідно мати соціальний статус, щоб мати можливість приймати активну участь у житті суспільства. .

Відділення знаходиться за адресою: Анатолія Кукоби, 39 кабінет №306
Консультацію можна отримати за телефономи 51-33-87, 050-612-02-70

Години праці:
понеділок-четвер з 8.00 до 17.15
п′ятниця з 8.00 до 16.00

Корисні веб-посилання

Friday the 29th. Joomla Template Creator. Подільська районна у м. Полтаві рада
Copyright 2012

©