ДО УВАГИ БАГАТОДІТНИХ СІМЕЙ РАЙОНУ!

Друк

З 1 січня 2012 року набрала чинності норма, передбачена частиною ІІ статті 11 Закону України «Про охорону дитинства», згідно з якою до складу багатодітної сім’ї входять діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Документами, що підтверджують статус багатодітної сім’ї та дітей з багатодітної сім’ї, а також право на користування пільгами з оплати електроенергії, газу, послуг з водопостачання та водовідведення, теплопостачання, вивезення побутового сміття та рідких нечистот, інших житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку, є посвідчення.

Для одержання посвідчень дитини та батьків з багатодітної сім’ї необхідно звернутися в управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради (кім.122) з наступними документами:

1) довідка про склад сім’ї (оригінал);

2) паспорт батька та (або) матері (оригінал та ксерокопії 1-2 сторінки та прописки);

3) свідоцтво про шлюб (оригінал та ксерокопія);

4) 2 фотографії 3х4 батька та (або) матері, дітей старше 6 років;

5) свідоцтва про народження дітей (оригінали та ксерокопії);

6) паспорт дитини (дітей), яка досягла 16 років (оригінал та ксерокопії 1-2 сторінки та прописки);

7) довідка з навчального закладу із обов’язковим зазначенням форми навчання «денна»  (оригінал);

8) довідка з територіального  управління (відділу) у справах сім’ї, молоді та спорту, що за попереднім місцем реєстрації посвідчення не видавалось (у випадку, якщо батьки зареєстровані за різними адресами).

Одержані в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту посвідчення необхідно в терміновому порядку надати управлінню праці та соціального захисту населення виконкому Ленінської районної у м. Полтаві ради (кім. 305), маючи також при собі оригінали та копії паспортів членів родини та ідентифікаційні коди.

Крім цього, доцільно зазначити, якщо особа з багатодітної сім’ї віком від 18 до 23 років навчається за денною формою навчання, але одружена чи має дитину, відповідно до п. 1 ст. 35 Цивільного кодексу України вона набуває повної цивільної дієздатності, тобто втрачає статус дитини.

Також звертаємо увагу на те, що нарахування пільгової оплати житлово-комунальних послуг починається з моменту  письмового звернення до організації - надавача послуг

Із наданням підтверджуючих статус документів.

У разі виникнення питань додаткову інформацію можна отримати за телефонами:  58-44-36 та 58-44-38.

 

Корисні веб-посилання

Thursday the 28th. Joomla Template Creator. Подільська районна у м. Полтаві рада
Copyright 2012

©